Langfoss topptur

Topptur med panoramutsikt over fjord, fjell og isbre Folgefonna!

Oppmøte Langfoss Rasteplass. Guide informerer om turen og sikkerhetsrutiner.

Våre guider er lokalkjente og har gjennomført førstehjelpskurs og rutiner for smittevern til en hver tid oppdatert etter myndighetenes krav.
Tur opp gamle stølsvegen, bra sti som er  steinsatt, tidvis grus og jord. Til topp-punkt Vardahaugen på 640 moh. Panoramutsikt over fjord, fjell og isbre Folgefonna!
Turen går på god sti videre inn til Langfoss-stølen der det blir god tid til avslapping og nistepakke som spises ute eller inne i stølshuset som har vært i bruk i generasjonar, for Eljervik gard si stølsdrift.
12 generasjonar har sidan 1600-talet vandra stølsvegen opp ved Langfoss og mye hardt arbeid er lagt ned for å halda vegen open for folk og husdyr. Nå er støldriften over og sauehaldet avslutta, men dei siste åra er “Topptur Langfoss” ein av dei best besøkte i vår region og Langfoss er tidlegare kåra til ein av dei vakraste i verda av CNN Travel!
Vandring til toppen inkludert stopp ved utsiktspunkt og inn til stølen ca. 3 timer.
2,5 time pause og avslapping i stølsområdet, fiske i elv, bærplukking i sesong, mulig med sommerbad for deg som er ute etter ein forfriskande oppleving. Beregner god tid med 3 timer retur ned til utgangspunkt parkering ved Langfoss rasteplass.

Booking på forespørsel booking@akrafjord.no eller mobil 959 09 664.

Høydepunkt

  • Tilgjengelig fra mai til oktober
  • Lokal guide
  • Bratt terreng, krevande
  • Varighet 8 timar.
  • Pris pr. person minimum 4 personar kr. 1200.-
  • Lokal nistepakke pr. person kr. 300.- kan bestilles og utleveres på startpunkt.

Inquire Booking

Any questions about this activity, or pricing? Send us a message!